17 augustus 2020

Nationaal Militair Museum

Als bedrijfsfotograaf heb ik mijn liefhebberijen en zijn veelal gestoeld op fotografie.  Mijn hobby is gewoon AIR ofwel Luchtvaart en danwel Militaire Luchtvaart. Passie is fotografie en dat voor ik ook door in mijn privéleven, vandaar deze fantastische dag, waarbij ik nog geïnterviewd werd doorSBS6.

Bijzondere toestellen

Eén dag voordat de 9 bijzondere toestellen weer terug naar het depot gaan  was ik  aanwezig. In het Nationaal Militair Museum, Soesterberg. Vroeg opgestaan, snel daar naar toe, want fotograferen met publiek is niet leuk, wachten tot de familiekiekjes voorbij zijn….nu kon ik heerlijk zelf kiezen waar ik wilde staan om de mooiste composities te maken.

Was daar om 9.45, 10.00 uur ging het open, maar je kon zo het buitenterrein op en starten met mijn passie, vliegtuigen fotograferen. De ontbering aan vliegshows, maakte dat ik dit toch wilde vastleggen, zonder vervelende hekken en borden en zeker voordat ze weer verdwenen voor het publiek.

Echt werk van gemaakt, zoals het hoort, niet snel even een fotootje maken, maar statief mee en bracketing opnamen gemaakt, om zoveel mogelijk dynamisch bereik te behalen.

Een bijdrage over de making off en het resultaat.  Have fun!

Leuk?

En ja uitstekende naar mijn zin gehad, dat bleek ook toen ik “gevangen” werd voor een interview voor “Hart van Nederland” van SBS6.  Erg leuk om aan mee te werken, later bleek dat menigeen me gezien had en reacties gaf op WhatsApp, Facebook etc. Leuk toch ?