KS Project Logistics

Op 28 juni heb ik een prachtige fotoshoot mogen doen bij KS Project Logistics in Moerdijk.  Na een fijne ontvangst door de directeur Rick van Keeken, het verhaal over KS en een rondleiding op de Graanweg, De Apolloweg en Oostelijke Randweg kon ik aan het werk.  KS Project Logistics is een onderdeel van het familieconcern KS bedrijven, waaronder “Profiel”,  het onderdeel wat gespecialiseerd is in het fabriceren van diverse soorten metalen koudgewalste  profielen. Deze profielen worden gebruikt in complete bouwsystemen over de gehele wereld.

Deze geproduceerde profielen worden dus door KS Project Logistics gedistribueerd en vervoerd over de gehele wereld. Ook als complexe lading. Vanuit het distributiecentrum in Moerdijk (warehouse)  wordt dit uitgevoerd, met vrachtwagens, containers en ingenieuze “smart systems” tot op de locatie van de klant, al dan niet met value addes services als begeleiding op de bouwplaats.

Opslag, overslag en ompakken en orderpicking zijn dus reëele mogelijkheden in het warehouse.

Scannen is key, ieder pakket, bundel, rol, bak, big bags, stukgoederen en profiel heeft een eigen QR code en een locatie in het distributiesysteem, wat overal gevolgd kan worden, van productielocatie tot klant, met behulp van de QR code en scanners en het gebruikt van slimme zelf ontwikkelde IT systemen, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van dashboard systemen op kantoor en in hallen.

Aantal Vestigingen

Zelf ben ik gestart op de Graanweg, waar de grote distributie hal gevestigd is. Daarna de Apolloweg, wat de productiesite is en uiteraard een gedeelte van “gereed product “voor KS Project Logistics ingericht is. Maar ook de Oostelijk Randweg zat in het programma.

Unieke systemen

Wat ik al aangaf, Scannen van de QR code is KEY. Ieder onderdeel, iedere locatie heeft een unieke QR code waardoor altijd bekend is waar een pakket voor een klant zich bevind, al dan niet binnen het warehouse. Alle personeel kan omgaan met de scanners maar ook met de unieke dashboard systemen en in de hallen, waardoor altijd overzicht is waar een (deel) van de order is.