DAF museum Eindhoven

Met verschillende doelen in het achterhoofd ben ik op donderdag 17 maart naar het Eindhovense DAF museum getogen.  Behalve de reguliere DAF museum collectie van vrachtauto’s en personenauto’s was er meer te zien.
Tot 31/3/2023 was daar de tentoonstelling over TATRA te zien, de Tsjechische automotive industrie.
Van Legervoertuigen tot deelnemers aan de DAKAR rally maar zeker niet onbelangrijk , een aantal personenwagens vanuit TATRA. Eerlijks gezegd wist ik van het be staan niet af.
Unieke exemplaren om in Nederland te zien en een van de toezichthouders, gaf een uitvoerige omschrijving van hetgeen er zichtbaar was. De koordjes en bordjes werden keurig voor mij verwijderd in een aantal gevallen, zodat ik goed foto’s kon maken.

#Hoedan

Eén van de leuke dingen was fotograferen met een statief op lage hoogte en dan HDR foto’s maken met het volledige dynamische bereik, zodat alles netjes belicht kon worden. Trouwens fotograferen in een museum met felle lichten is een dingetje.
Een aantal foto’s op verzoek gestuurd en deze zijn voorgelegd aan het bestuur, dus wie weet hoor ik daar nog eens van, anyway, al met al een mooie dag,

TATRA

De trekkers waren de TATRA’s , zowel leger/vracht- als personenauto’s