Een berichtje van mij in surrealistische tijden. 

Daar zitten we dan, thuis, gelukkig nog gezond, opdrachten vervallen, samenkomsten vervallen, socializing beperkt tot telefoontjes, Webexmeetings, MS Teams meetings, whatsapp, Facetime …..maar wat een ellende voor betrokken patienten en zij die voor ons blijven zorgen.  

Live samenkomsten zijn verboden op dit moment en terecht overigens. Fotografie bevindt zich deels in de sociale sector en vaak binnen de 1.5 meter grens en dat is nu juist op dit moment even niet toegestaan. 

Landschapsfotografie kan misschien nog wel als je alleen bent en vroeg op pad gaat, maar je kijkt om je heen en voelt je schuldig dat jij daar staat. En als er andere mensen komen, ga je snel met een boog weg, beetje vreemde situatie, alsof iedereen besmet is, het zal de wereld veranderen in mijn idee. 

De bijgaande foto’s zijn gemaakt in het nieuwe stuk in de Biesbosch in Dordrecht

Wat dan, dan ga je in je FOTO archief duiken en je laat je meevoeren in herinneringen van foto’s die je onlangs nog  in vrijheid hebt kunnen maken. Dat leidt even af van de werkelijke omstandigheden, maar het maakt je triest dat je niet weet wanneer je dat weer kunt doen. 

Kennis updaten is ook zo’n ding, als afleiding, dat werkt wel, maar iedere dag kennisupdaten (lees websites, ebooks, fysieke boeken, practice)  werkt ook niet continue dus een mix van deze zaken en iets doen aan lichaamsbeweging met een strak schema werkt wel, met de nodige discipline.

Vorige week heb ik de tijd gebruikt om mijn fotomateriaal eens te inspecteren en om de thuisstudio compleet te refreshen  en professionaliseren en dit is super gelukt. Eén minpunt, ik kan geen mensen ontvangen dus mijn ega is de klos, maar ja kennisupdate is wel van toepassing en je kunt je even  terugtrekken uit het gezinsleven. Het is nu een soort mancave geworden.  Ik hoef me niet te vervelen, maar nogmaals vrijheid in doen en laten is wel prettig maar dat kan even niet.  

Blijf thuis, of ga alleen weg binnen de voorwaarden (luchtje scheppen) en  even geen fotosessies.  Blijf gezond!