Nostalgische foto’s uit het analoge tijdperk, ik had het diverse mensen beloofd.

Mijn hobby van vroeger, luchtvaartfoto’s verzamelen is heel lang geleden gestart, meer dan 50 jaar geleden……dat heeft  geresulteerd in een fors aantal ouderwetse fotoalbums, gevuld met prachtige foto’s van oude vliegtuigen van weleer. Gekregen van diverse fabrikanten, ambassades, luchtmachten, maar vooral van Koninklijke Luchtmacht en onze Marine Luchtvaardienst.  Dat was de start van mijn fascinatie voor luchtvaartfotografie. 

Mede vanwege de coronacrisis ga je bij “thuiszitten”allerlei klussen oppakken, dit is er één van, samen met uitzoeken van negatieven en dia’s. Daar ben je best een poosje mee bezig. 

Natuurlijk moet je dat professioneel oppakken en dat kan op verschillende manieren

  1. Scannen, dat kan ook, maar daar ben ik nog mee bezig om te kijken wat voor resultaten dat gaat bieden. Scannen, door Photoshop heen, als jpg exporteren naar Dropbox, daarna naar Facebook pf Instagram op je smartphone. 
  2. Iedere foto  met je iphone maken, daarna naar Facebook en/of Instagram, maar  ik prefereer methode 3. 
  3. Cameraopstelling, met statief, DSLR erin en een RAW/jpg foto maken. Met mijn Nikon D850 kun je de jpg direct naar je iPhone sturen (Snapbridge)  en opslaan in je fotorol. Daarna kun je nog wat nette editacties uitvoeren en uplaoden naar Facebook of Instagram, of gebruiken voor de website. 

Enfin, ik heb een gallery gemaakt met de meest in het oog springende foto’s van weleer.  maar let op, het zijn foto’s van foto’s, scherper dan ze van oorsprong waren krijg je ze niet. 

Geniet! 

Met dank aan de archieven van Koninklijke Luchtmacht en de Marine Vliegdienst.