Hallo, 

Even een bericht over het nabewerken van je foto’s.  Nabewerken is bij RAW foto’s zowiezo nodig, maar ook smaakgevoelig en technisch vaak nodig om het uiterste uit foto’s te halen wat je camera vastgelegd heeft.  Normaliter werk ik Adobe Lightroom als catalogus en steeds meer als RAW editor, aangevuld met sommige benodigde handelingen in Photoshop en een uitstapje naar plugins zoals, NIK collection, DXO Photolab, Topaz Adjust en Luminar.

Het is leerzaam  leuk, maar tijdrovend, maar je moet wel je eigen schema’s en workflow maken en blijven volgen.

Een manier om je foto’s een boost te geven voor bijvoorbeeld een Cinematic (of SF) look is een plugin als Luminar 4  gebruiken. Nu komt er een actie voor Luminar AI die binnenkort uitkomt en ik dacht, kom laat ik ook eens de gewone Luminar 4 gebruiken voordat ik naar een tool stap met Artifical Inteligence die wel in de voorverkoop is maar nog niemand gezien heeft.  Nog even en je hoeft helemaal niets meer zelf te doen:)  

In dit voorbeeld heb ik Luminar 4 gebruikt, met lucht vervangen. Je kunt het zo extreem maken als je wilt. Straks komt de update van Photoshop met…… jazeker  “lucht vervangen” en ook  Lightroom met Cinematic colorgrading.  

Best grappig om een keer te doen en een aantal foto’s die zich daarvoor lenen aan te passen. Als je al je foto’s zo wilt doen, hoef je de deur niet meer uit, maar dat is niet de bedoeling van fotografie. Het is juist fijn om er op uit te gaan…..af en toe een extreme look in je foto’s …..best leuk . 

Ik heb er een paar uitgekozen, die ik onlangs (17/8/2020) in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg heb genomen, overigens de gewone staan in een ander bericht. Bottomline is natuurlijk wel een voorwaarde dat je foto’s in orde zijn:). 

Voor meer informatie kun je hier kijken:  Skylum Luminar4